11 d’abril 2020

Quarta setmana de confinament

Quarta setmana de confinament... i per a algunes persones diuen que s'ha acabat. Contra el criteri de bona part de la comunitat científica, el dimarts s'inicia un procés de desconfinament i obliga a persones treballadores no essencials però que no treballen en sectors on pugui haver grans aglomeracions de gent... per això darrer sembla que no compta el transport públic...

Aquesta setmana he descobert a la bústia una nota de correus que diu que el 26 de març varen venir i no van trobar ningú a casa... I JA PORTAVA MÉS DE 10 DIES CONFINAT!!! Així que he organitzat excursió a correus que fan un horari reduït de 09:30 a 12:30. A les 09:30 impossible, la cua arriba gairebé a la cantonada contrària. Torno a cas, reunió de feina per videoconferència a les 10:00 i un cop acabada, torna a correus. Aquest cop sí. Com a mínim he fet dues caminadetes.

Al dia següent he provat de fer 1000 metres indoor donant voltes a casa. Res, la meva gràfica setmanal de passes segueix molt per sota de les 10000 de mitjana diària.

Tot i que anunciaven mal temps, els dies de solet sovintegen. Tinc la sensació que se'ns està escapant la primavera. Els nivells de contaminació segueixen caient en picat. Il·lusiona imaginar com deuen estar els espais naturals i tota la seva fauna autòctona. Com deia un company, quan tornem als caminets de bosc que tant ens agraden, haurem de portar un matxet per a tornar-los a obrir.

Algú haurà de fer un estudi del comportament dels humans i les seves predileccions de compra en època de confinament. La recomanació és només adquirir productes de primera necessitat i subsistència. Primer va ser el paper WC, després les begudes alcohòliques, ara el llevat...