10 de maig 2011

Els claus a la porta

(Me'l va passar la Blanca)
http://lacomunidad.elpais.com/a-casanova/2011/2/11/los-clavos
http://crista126.blogspot.com/2011/04/todos-clavar-clavos.html
http://creatividadarticulos.bligoo.com/content/view/133443/Los-clavos-del-mal-car-cter.html


Hi havia una vegada un nen que tenia molt mal geni.

El seu pare li va regalar una caixa de claus i li va dir que cada vegada que perdés el control havia de clavar un clau a la part posterior de la porta.

El primer dia el nen ja havia clavat 37 claus a la porta. Durant les següents setmanes, com havia après a controlar la seva ràbia, la quantitat de claus va començar a disminuir diàriament. Descobrí que era més fàcil controlar el seu temperament que clavar els claus a la porta.

Finalment va arribar el dia en què el nen no va perdre els estreps. Li va explicar això al seu pare i ell li suggerí que per cada dia que es pogués controlar treies un clau. Els dies van transcórrer i el nen finalment li va poder explicar al seu pare que havia tret tots els claus.

El pare va agafar al seu fill de la mà, el va portar fins la porta i li va dir:

"Has fet bé, fill meu, però mira els forats a la porta. La porta mai tornarà a ser la mateixa. Quan dius coses amb ràbia, deixen una cicatriu igual que aquesta. Li pots clavar un ganivet a un home i després treure'l. Però no importa quantes vegades li demanis perdó, la ferida sempre seguirà allà".